Solar Teknik

Montering och placering


Det är lätt att montera våra solfångare. Man kan göra det på olika sätt. Vanligast är att montera den liggande eller vinklad på ett tak. För att vinkla solfångare behövs ett stativ, vilket finns med i paketet. För att sätta solfångare på ett plant tak eller på marken, kan man använda stativet som medföljer.

Solfångare kan också monteras vertikalt eller vinklad på fasad. Beroende på väggmaterial kan det behövas extra utrustning.

Väggfästen


Vi levererar inte fästen för fasadmontering. Om man vill fästa solfångare på fasad, finns rör att köpa i t ex butiker som säljer TV-paraboler. Det är inte det vanligaste sättet att installera solfångare, men för några passar det bäst. Man fäster solfångaren, drar och viker ut den, så man får en vinkel på 20-45 grader. Det blir en fast montering och liknar en persienn som sticker ut från väggen. Vi har sett många olika varianter. Det viktiga är att solfångaren placeras på ett sätt som ger största möjliga effekt.

Installationsvinkel


Vi rekommenderar en installationsvinkel mellan 20 och 45 grader, vilket ger den bästa effekten. Ett råd är att placera solfångaren mellan sydost och sydväst, men rakt mot söder är naturligtvis det bästa.

För att montera solfångare rekommenderar vi att man anlitar en professionell rörmokare och installatör. 
Beställ via e-post:
kontakt@solar-teknik.com
Hetvatten solfångare
ST1 är vår kompletta och prisvärda solfångare för värme och varmvatten: 30 rör solfångare. Format: 2600mm L x 1975mm H, som ger 1910kWh/år. I paketet ingår stödben eller fäste, skruvsats, ett drivpaket som består av expansionskärl på 19 liter, styrlogikmätare med 2 st temperaturgivare samt en cirkulationspump och även termisk pasta, avluftningsventil och solfångarglasrör som reservdel.
Allt detta till ett pris på:
13 495:- inkl moms
Fraktfritt
FRAKTFRITT!

Gäller för våra solfångarpaket ST2 60 vakuumrör och ST3 90 vakuumrör eller fler.